Άλλο να γνωρίζεις και άλλο να νομίζεις ότι γνωρίζεις.
Το πρόβλημα έγκειται στο ότι αυτοί που νομίζουν ότι γνωρίζουν δεν το γνωρίζουν ότι νομίζουν.
Είναι βέβαιοι ότι γνωρίζουν.
Το χειρότερο είναι ότι η βεβαιότητα τους δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από ότι η αβεβαιότητα αυτών που γνωρίζουν.
Εγώ πάντως είμαι φαν της αβεβαιότητας...

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008

Οχι 7 Αληθειες (Στη Σεντρα)

Αυτή η ανάρτηση συμπίπτει τυχαία με το παιχνίδι της μπλογκόσφαιρας που παίζεται αυτόν τον καιρό με τίτλο "7 Αλήθειες για Μένα". Ο λόγος ύπαρξης της είναι η ξεκάθαρη δήλωση του ποιος είμαι και τι ποιώ καθώς έχω πάρει κάποιες αποφάσεις σχετικά με μελλοντικές κινήσεις και τις πιθανές επιπτώσεις τους. Αν τύχει και ακούσετε στο μέλλον κάτι για μένα (κακό) ρίξτε (ξανά) μία ματιά εδώ. Βλέποντας κάποια ανησυχητικά σημάδια που οδηγούν στη στέρηση ελευθεριών του πολίτη, με άλλα λόγια στον έμμεσο αποδημοκρατισμό της κοινωνίας μας αυτό το blog θα πάρει και πολιτική (όχι κομματική) χροιά. Αν χρειαστεί τα πράγματα να εκτροχιαστούν εγώ θα είμαι στη πρώτη γραμμή αγνοώντας το κόστος γιατί απλά κάποιος πρέπει να το κάνει.

Ξεκινώ με τη αφεντομουτσουνάρα μου:

 
 (φωτογραφία 3Β)

Έτσι φαίνομαι τώρα (και όχι ... λααστ γιιαρ). Διακρίνεται η πλούσια κόμη μου (πολλή τεστοστερόνη αδερφέ) που προσπαθώ να την συμπληρώσω με ιντελεξουέλ μουσάκι. Ζυγίζω 120 κιλά χωρίς να μου πολυφαίνονται καθώς γυμνάζομαι συστηματικά με βάρη τα τελευταία 15 χρόνια. Αυτό μου επιτρέπει να ακροβατώ σε μία ισορροπία τρόμου μεταξύ υγείας και γκουρμε-φαγίας. Φοράω μόνο αθλητικά ρούχα και κοστούμια (λατρεύω τα ωραία υποδήματα σε εμένα και στις γυναίκες). Το πρόσωπο μου πουλάει σοβαρότητα και εμπιστοσύνη (αυτή την αίσθηση αποκομίζω από τις αντιδράσεις των άλλων).

Οικογένεια:
Γεννήθηκα το 1972 στην Αθήνα από γονείς Ιόνιας καταγωγής. Είναι παιδιά φτωχών οικογενειών που γνώρισαν στερήσεις σε δύσκολες εποχές, ήρθαν στην Αθήνα και δούλεψαν σαν σκυλιά για να εξασφαλίσουν το ζειν τους, μία σκεπή και όσα εφόδια μπορούσαν ώστε εγώ και ο αδερφός μου να έχουμε την ευχέρεια των επιλογών που δεν είχαν και τους ευχαριστώ γι΄ αυτό. Δεν παύω όμως να είμαι το νόθο παιδί (και πολλοί άλλοι της γενιάς μου) των προλετάριων που έγιναν μικροαστική τάξη και ο γιος μίας ασφυκτικά υπερπροστατευτικής μαμάς.

Μόρφωση:
Στο λύκειο ανακάλυψα την έφεση μου στις θετικές επιστήμες που δεν οδήγησε τυχαία σε σπουδές στη Φυσική με κατεύθυνση στην αστροφυσική (αγάπη στην κοσμολογία) αν και η μεγαλύτερη κλίση μου ήταν και είναι οι η/υ και αυτός είναι ο λόγος των σημαντικού όγκου γνώσεων μου στο αντικείμενο αλλά και η επικράτηση τους ως αντικείμενο στον εργασιακό τομέα. Απαραίτητο συμπλήρωμα φυσικά είναι η γνώση ξένων γλωσσών (αγγλικά-γαλλικά).

Εργασία:
Στην έκτη δημοτικού ο πατέρας μου με πήρε στην οικοδομή (μαρμαράς) για να "μάθω μία τέχνη και πως βγαίνει το μεροκάματο". Τα έμαθα και τα δύο αλλά το πιο χρήσιμο ήταν να μην φοβάμαι ούτε και να ντρέπομαι τη χειρωνακτική εργασία. Έκτοτε έφαγα πολύ σκόνη στην οικοδομή, στα φοιτητικά χρόνια έκανα ιδιαίτερα φυσικής και μαθηματικών σε παιδιά γυμνασίου-λυκείου και παράλληλα δούλεψα και σε γυμναστήρια. Αργότερα βρέθηκα σε αλυσίδα λιανικής (Microland) του χώρου της υψηλής τεχνολογίας όπου πήρα πολύτιμα μαθήματα για τις πωλήσεις και τα εταιρικά περιβάλλοντα. Προχώρησα στο Business2Business και τώρα παρέχω συμβουλευτικές (και όχι μόνο) υπηρεσίες σε μία μικρομεσαία επιχείρηση. Ταυτόχρονα περιστασιακά κάνω και μεταφράσεις τεχνικών εγχειριδίων λόγω της καλής γνώσης της αγγλικής.

 
Απόψεις:
Είμαι αγνωστικιστής (η ιδέα του Θεού είναι μη προσεγγίσιμη) και απορρίπτω όλες τις θρησκείες ως πέπλα τύφλωσης των οργανωμένων κοινωνικών δομών. Με ελκύει ο βουδισμός ως φιλοσοφία (δεν είναι θρησκεία). Είμαι άνθρωπος της επιστήμης (του ορθολογισμού δηλαδή) και φυσικά του διαφωτισμού. Με απωθούν οι δογματισμοί όλων των μορφών και προσπαθώ να αποβάλλω τα τελευταία κατάλοιπα τους. Κατά συνέπεια αρρωσταίνω με τις εθνικές εξάρσεις και θεωρώ περισσότερο τον εαυτό μου Ευρωπαίο πολίτη και λιγότερο Έλληνα θαυμάζοντας όμως την τεράστια κληρονομιά μας. Είμαι αριστερός με την ουσιαστική έννοια δηλαδή προοδευτικός και όχι δέσμιος πολιτικών σχηματισμών που στα τωρινά δεδομένα φέρουν ονόματα ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ. Είμαι Ολυμπιακός (ποδόσφαιρο) μόνο ως επιβράβευση του να προσφέρεις και λίγο θέαμα στο γήπεδο.

 
Ενδιαφέροντα:
Η/Υ: Είμαι αυτό που στην κυβερνογλώσσα αποκαλείται power user, χρήστης δηλαδή με υλικό (hardware) ισχύος πολύ μεγαλύτερης του μέσου όρου και που εξαντλεί μέχρι τελευταίας ρανίδας όλες τις δυνατότητες αυτού αλλά και του συμπληρωματικού λογισμικού. Γνωρίζω πάρα πολλά και καθημερινά μαθαίνω και άλλα (δεν είμαι χάκερ και αν ήμουν δεν θα το αποποιόμουν).
Κινηματογράφος: Τι να πει κανείς για την 7η τέχνη; Μόνο ο Χίτσκοκ είναι αρκετός. Αλλά από τον Αϊζενστάϊν μέχρι τον Μάικλ Μαν τα καταπίνω όλα.
Μουσική: Ακόμα όταν ακούω την 9η (μη ρωτήσετε ποιου) γίνομαι κομμάτια οδύνης και χαράς. Τρελαίνομαι για όπερα, μεγάλωσα με ροκ (σκληρό) και τη βρίσκω και με ρέγκε. Φυσικά δεν απορρίπτω άλλες φόρμες (ούτε τα λαϊκά) αλλά δεν θα με δείτε πρώτο τραπέζι πίστα.
Βιβλίο: Έχουν πέσει οι ρυθμοί αλλά την καρδιά μου την έχει η λογοτεχνία του φανταστικού και φυσικά ο Tolkien πολύ πριν έρθουν και οι ταινίες. Μέγιστοι Πόε, Λάβκραφτ, Μπάρκερ.

Συνήθειες:
Είμαι μινιμαλιστής, ολοκληρωτιστής (όχι πολιτικά) και έχω ψυχαναγκασμό με την οργάνωση. Δώστε μου χάος να βάλω τάξη! Φυσικά μου αρέσουν οι γυναίκες (έλξη στις ξανθιές), και έχω έναν ελαφρύ φετιχισμό με τα γυναικεία υποδήματα. Καπνίζω περιστασιακά (πούρα) και τα απολαμβάνω ιδιαίτερα με τη συνοδεία ενός καλού malt και όπερας του Μότσαρτ.

That's all folks!
(Φυσικά θα έχω ξεχάσει να αναφέρω κάτι αλλά μπορώ να συμπληρώσω και ακούω ερωτήσεις).

28 πειραματίστηκαν:

skouliki είπε...

γεια σου λοιπον..

χαρηκα :)

επισης συγνωμη που θα σε ενοχλησω αλλα σε χρειαζομαιστο πισι κανει κουλαμαρες και εχω μπλεξει

αν θες μιλαμε με μαιλ ή με μσν ..

φιλια

Mistirios είπε...

@skouliki

Στην υπηρεσία σας...

Στις 4 θα είμαι σπίτι και διαθέσιμος.

panikos kai fovera είπε...

ποποποπο!αυτες κ αν ειναι αληθειες!!!

Mistirios είπε...

@panikos & fovera

Ειδες; όλα στη φόρα!

skouliki είπε...

mersi ....:)))))

ria είπε...

ουδέν σχόλιον!

μόνο και μόνο όμως ότι είσαι ολυμπιακός, δείχνει άνθρωπο με γούστο!

Mistirios είπε...

@ria

Άντε να σηκώσουμε την κούπα πάλι να σκάσουν οι οχτροί μας!

Ελένη είπε...

Πάρα πολύ καλή ανάρτηση και έξυπνη ιδέα να γίνει ως bio!
Καλώς σε βρήκαμε.

Επίσης συνειδητοποιώ οτι ευγενέστατη όπως πάντα δε κάλεσα κανένα να παίξει.. :-(

Mistirios είπε...

@ελενη

Καλως ήρθες!

skouliki είπε...

e nai !!!!!!!!1 Οι ολυμπιακοι εχουνε ενα class

Mistirios είπε...

@skouliki

ναι αλλά όχι bus-class ε;

Dynx είπε...

"Ακόμα όταν ακούω την 9η (μη ρωτήσετε ποιου) γίνομαι κομμάτια οδύνης και χαράς."

Χαίρομαι που σου αρέσει τόσο καλή μουσική.

Για μένα θα ήταν understatement να πω ότι αγαπώ την 9η, έχω τρέλα γι αυτήν (και άπειρες εκτελέσεις). Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι κάθε φορά που νιώθω χαρούμενος θα αγοράζω και μια νέα!

Mistirios είπε...

@dynx

Θεωρώ την 9η την κορυφαία μουσική δημιουργία. Δυστυχώς δεν έχω παραστεί ακόμα σε ζωντανή εκτέλεση.

Καλώς ήρθες!

diVa είπε...

Και μόνο επειδή είστε ένας power users ολοκληρωτιστής...σας αξίζει μέγιστος σεβασμός.
Καλώς ήρθατε στον αποκαλυπτικό κόσμο των reality blog games:-)

Mistirios είπε...

@diVa

it's a wondeful world....

Valisia είπε...

Είσαι ο μυστήριος και δεν είσαι αλκοολικός ε;
Άλήθεια,μήπως ψάχνεις νύφη γι'αυτό κι όλη αυτή η ανάλυση κεκτημένων κι όχι μόνο;

Mistirios είπε...

@valisia

Αν πρόσεχες στην εισαγωγική παράγραφο γράφω για το ποιος είμαι στη περίπτωση που κάποιος με παρουσιάσει διαφορετικά στο μέλλον για δημιουργία εντυπώσεων. Υπάρχει το ενδεχόμενο αυτό αν κάποια πράγματα εκτροχιαστούν από πολιτική άποψη καθώς θα αντιδράσω σθεναρά.

Δεν καταλαβαίνω τη νύξη περί αλκοολισμού.

Αν ο σκοπός της ανάρτησης ήταν να δελεάσω νύφη θα μπορούσα να παρουσιάσω τον ευατό μου πολύ πιο ιδανικό. Το ότι θα ήθελα να καταλήξω σε κάτι οριστικό είναι επιθυμία και όχι καταναγκασμός.

Όσο για τα κεκτημένα το μόνο που έχω είναι ένα διαμέρισμα δυάρι που αγόρασα πρόσφατα με δάνειο. Τώρα αν όλα τα υπόλοιπα που γράφω για μένα είναι θελκτικά για μία γυναίκα, λυπάμαι αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινά και προκαλώ τον οποιοδήποτε να το διαπιστώσει.

skouliki είπε...

καλε οχι βεβαια

BWM class of course..

patsiouri είπε...

"την 9η (μη ρωτήσετε ποιου)"
Mπου χα χα!!!
Χαίρομαι να γνωρίζω (διαβάζω για) ολοκληρωμένους ανθρώπους!

Από μικρό κι από τρελό είπε...

ααααα κι εγώ έχω ψυχαναγκασμό με την οργάνωση!!!
φοβερές οι αλήθειες σου πραγματικά!!!


σματς!

Mistirios είπε...

@skouliki

Προφανώς BMW εννοείς ε; Δεν μας χαλάει μία 520 ε;

Mistirios είπε...

@patsiouri

Ευχαριστώ αγαπητή. Απλά προσπαθώ...

Mistirios είπε...

@μικρό και τρελό

Ωχ, καλύτερα να μην βρεθούμε ποτέ στον ίδιο χώρο εργασίας. Θα πήξουν οι υπόλοιποι...

ria είπε...

σκουληκι,

σε γνωρίζω?
ολυμπιακός είμαι,
κλας έχω
μπε εμ βε έχω

τι στο καλό, φακελωμένη με έχεις?

skouliki είπε...

ναι αυτο εννοω αλλα το νυχι δεν με αφηνει μια μερα να μην γινω ρεζιλι

ελεος θα τα κοψω ...

καλησπερα

kwlogria είπε...

είσαι γαμω τα άτομα, δηλαδή ΦΙ-ΛΟΣ-ΜΟΥ!

Mistirios είπε...

@skouliki

Αστα τα νύχια. Όλο και κάποιος θα θέλει γδάρσιμο...

Mistirios είπε...

@kwlogria

Με τιμάτε...

Δημοσίευση σχολίου

Πειραματίσου: